ruimen voor ruimte

Je huis te koop zetten, dat doe je niet zomaar..
Wordt het te groot als de kinderen de deur uit gaan, is het onderhoud je te veel, is het financieel te zwaar (na baanverlies of scheiding bijvoorbeeld) of groei je er met je gezin uit en heb je meer ruimte nodig?

Wat de reden voor verkoop ook is, emotie speelt een grote rol. In de tijd dat je er woonde heb je aan je huis je eigen sfeer gegeven. Dan is het behoorlijk spannend om je privéplek open te stellen voor vreemde kijkers mét hun meningen..

Jaren met veel plezier wonen en dan als het te koop staat van kijkers horen wat er in hun ogen allemaal mankeert aan je huis. Dat vindt niemand leuk!

En het hoeft ook niet!

Je huis is te koop, laat dan ook je huis zien. Zorg dat kijkers niet door, langs of over jouw spullen heen hoeven kijken.
De inrichting mag de kijker niet afleiden van de woning.  Het is niet de bedoeling dat men na de bezichtiging wel weet dat er een grote, zwarte hoekbank voor een rode muur staat, maar niet hoeveel ramen de kamer eigenlijk heeft..

Dus: bij verkoopplannen eerst flink opruimen. Daarmee creëer je ruimte voor jezelf en voor de potentiële koper.
Je neemt afscheid van oude spullen en maakt ruimte voor nieuwe plannen én door de ontstane ruimte ‘ziet’ de kijker in het huis goede mogelijkheden om er zijn/haar droomhuis van te maken.

Simpel gezegd kun je alles in je huis vast inpakken (verkopen, weggeven of weggooien) wat je ook niet nodig zou hebben als je er een paar weken vakantie zou vieren.
Dat geeft de woning een ruimtelijke en praktische basis. 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *