vloeroppervlak

Denk bij het opruimen niet alleen aan overtollig spul op zolder, in de berging of in die grote opbergkast, maar ook aan alle direct zichtbare spullen in huis.

En dan bedoel ik vooral alle extra’s die los op de grond liggen of staan.
Die stapel tijdschriften of kranten onder de salontafel, die daar lekker voor het grijpen liggen. Als je ze weghaalt geeft dat toch een stukje lucht..

Jij bent er aan gewend maar eigenlijk ogen de losse snoeren van de tv of de muziekapparatuur wel een beetje slordig. Rol ze op en bind ze vast of spijker ze netjes met haakjes vast op de plint.

Kijk ook eens kritisch naar de krantenbak, is het misschien tijd voor een grondige uitzoeksessie, dat ruimt lekker op! Voor de verkoop (foto’s en bezichtigingen) zou ik ‘m sowieso helemaal weghalen,
zo creëren we ook daar licht, lucht en ruimte.

Heb je huisdieren?
Ja? Hoogst waarschijnlijk zijn die niet ter overname 😉

Ze mogen in ieder geval geen storende elementen zijn in het verkoopproces.
Het kan natuurlijk zijn dat de potentiële koper niet zo dol is op beesten.
Een enthousiaste woningzoeker kan op funda helemaal blij worden van je huis maar bij het zien van de kattenbak in de bijkeuken beslissen dat verder kijken geen optie is vanwege een heftige allergie voor katten.
Ook kan het zijn dat de foto met het hondenkussen in de gang je huis voor een andere kijker absoluut tot een no-go-area maakt, omdat  hij/zij vanwege een bijtincident echt je huis niet in durft, ook al is het niet meer dan logisch dat huisdieren tijdens bezichtigingen niet thuis zijn.

Overdreven? Misschien wel, maar als je wilt dat de groep belangstellenden zo groot mogelijk blijft, dan is het toch een kleine moeite om ook deze mensen geïnteresseerd te houden.

Dus: op foto’s en tijdens bezichtigingen is niet te zien dat er huisdieren wonen, geen kleden, geen voerbakken, geen speeltjes.. maar wel leeg vloeroppervlak én licht, lucht en ruimte ;-))

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *