accessoires

Binnenkomen en je op je gemak voelen, dat is wat we de kijker willen laten ervaren.

Zorg voor een uitnodigende sfeer, zorg dat ieder die binnen komt bijna automatisch z’n jas aan de kapstok wil hangen en op z’n gemak wil rondkijken..

Ik had het al over neutrale kleuren, maar denk bij neutraliseren ook aan persoonlijke spullen. Laat de kijker niet jouw thuis zien, maar laat het huis zien als basis voor hun droomhuis.

Concreet betekent dat:
weinig tot geen afleidende prullaria en geen persoonlijke spullen (foto’s en verzamelingen), maar wel fris en strak opgemaakte bedden waar je niet aan kunt zien dat ze beslapen zijn.

 


Het lijkt misschien wat streng en overdreven, maar met een neutrale basisinrichting maak je het de kijker een stuk makkelijker overal goed rond te kijken, zonder dat die zich bezwaard voelt om privévertrekken als een slaapkamer of een badkamer in te lopen.

Gekreukeld beddengoed, verzorgingsspullen of wasgoed kunnen de kijker ervan weerhouden de ruimtes goed in zich op te nemen.
Hetzelfde geldt voor privéfoto’s, natuurlijk snapt iedereen dat die foto’s voor de bewoner belangrijk zijn, maar ongemerkt leidt het de kijker af.

Ook religie gerelateerde accessoires ( Mariabeelden of boeddha’s) kun je beter opruimen of vast inpakken. Voor de één is het een mooi (betekenisvol) accessoire, voor een ander kan het een beladen voorwerp zijn wat aversie opwekt.

Daarom adviseer ik: ruim alle persoonlijke spullen op!

Hou de kijker geïnteresseerd, door een goede voorbereiding bepaal jij wat er te zien is, zorg voor zo min mogelijk afleiding en laat de kijkers zien waarvoor ze komen.. het huis..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *