kleurgebruik

Binnenkijken, ik ben er gek op!
Ik kan me uren vermaken met een stapel woonbladen of een paar mooie interieurboeken. Ook gluur ik al wandelend graag binnen in de huizen waar ik langs loop.

Natuurlijk vind ik lang niet alle huizen mooi ingericht, smaken verschillen nu eenmaal. Toch haal ik veel inspiratie uit al dat binnenkijken. Het is leuk om te zien dat de aankleding van het huis vaak helemaal past bij de bewoners.

Totaal anders is het als ik rondkijk op huizenverkoopsite funda.
Die foto’s zijn niet bedoeld om de interieursmaak van de bewoner te etaleren, in tegendeel zelfs!  Op funda moeten de foto’s vooral een gevoel van licht, lucht en ruimte geven..

Kijkers willen het HUIS zien, misschien zijn ze stiekum wel nieuwsgierig naar de interieursmaak van de verkopers, maar het is zeker niet de bedoeling dat de inrichting ze afleidt van wat het huis te bieden heeft.

Zet je je huis te koop denk dan goed na over kleurgebruik: hou/maak het neutraal, niet extreem.

Zorg dat je huis interessant is voor een zo groot mogelijke groep kijkers, dat vergroot de kans dat de koper van je huis ertussen zit.
Je wilt toch niet dat jouw interieursmaak de potentiële koper afschrikt, waardoor ze niet zien dat jouw huis wel degelijk hun droomhuis kan zijn..
De meeste kijkers kunnen wel visualiseren hoe dat neutrale, lichte huis eruit ziet als ze een wand in hun favoriete kleur zouden verven, maar bedenken hoe de woonkamer met die rode wand eruit zal zien als alles licht is, dat is lastiger!

Ik snap het best: Als je besloten hebt te gaan verhuizen heb je niet veel zin meer nog geld, tijd en energie in je huis te steken, liever hou je je bezig met leuke plannen voor je nieuwe stek!  Maar echt.. rood, donkergrijs, terra, zwart of paars in je interieur kan prachtig zijn maar het is wel smaak gebonden.

Verf, voordat je je huis presenteert voor de verkoop, de wanden in neutrale kleuren, wit (9010) of een warme lichte grijs.
(zo’n prachtige oudstenen muur mag natuurlijk onbehandeld blijven ;-))

Maak het de kijker makkelijk, geef ze geen reden om af te haken!
Hoe aantrekkelijker het huis, hoe meer belangstelling, hoe hoger de vraagprijs!

Na een tour door je huis (via foto’s of bij een bezichtiging) moet de potentiële koper een goed beeld hebben van de ruimte en het licht. Het zou jammer zijn als ze wel weten dat ze de kleur op de muur achter je bank vreselijk of juist heel mooi vinden maar niet hebben gezien hoe ruim de kamer is.  

Zorg voor een neutraal, uitnodigend huis waar de kijker zich thuis voelt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *